Piese din dezmembrari vs piese noi aftermarket

In Romania aveam mai multe posibilitati de achizitie a pieselor de masini, acum depinde de preferintele fiecaruia dintre noi dar si de buzunar.

Cunoastem ca se pot gasi piesele in varinta originala, ele se comanda, calitatea lor este un exceptionala insa marele dezavantaj este costul lor.

Putem totodata daca dorim sa le cumparam noi sa le achizitionam de pe aftermarket, aici pretul fiind unul mai mic bineinteles, piesele nefiind originale, sau ultima varianta insa nu si  ultima, sa le cumparam din dezmembrari.

In articolul de azi eu voi vorbi despre ultimele doua posibilitati de achizitie, care ar fi cea mai buna varianta de a ne procura piesele pentru masina, din dezmembrari sau aftemarket?

Voi ce ati alege? Sau de unde preferati sa va cumparati piese atunci cand aveti nevoie? Ce varianta credeti ca ar fi cea mai buna?

Piesele de pe aftermarket intr-adevar sunt piese care se gasesc usor, sunt noi pretul este unul cat de cat acceptabil, insa exista riscul ca de cele mai multe ori piesa sa se deterioreze foarte rapid fiind necesar sa o inlocuim mai des.

Nu mai vorbesc de faptul ca in ultima perioada si cei care ofera astfel de piese au inceput sa le creasca foarte mult pretul.

Piesele din dezmembrari Alesd https://pieseautodindezmembrari.ro  sunt dupa parerea mea o alternativa mult mai buna de a achizitiona piese.

O sa va si argumentez motivele pentru care eu personal voi alege piese din dezmembrari in defavoarea celer de pe aftermarket.

In primul rand piesele din dezmembrari nu sunt intotdeauna uzate, deoarece in majoritatea parcurilor de dezmembrari auto vom gasi masini care au fost avariate in accidente, masinile fiind noi, iar majoritatea pieselor fiind si ele noi si in stare buna.

Un alt motiv este acela ca in parcurile de dezmembrari auto vom gasi masini aduse din Germania, cunosteam cu totii drumurile de acolo, masinile din afara chiar daca au kilometraj mai mare nu se compara cu cele de aici, din Romania.

Un alt motiv pentru care as cumpara intotdeauna piese din dezmembrari este acela de a  cumpara piesa originala, iar acest lucru imi ofera mie o incredere mult mai mare decat cele de pe aftermarket.

Iar ultimul motiv este cel al pretului si o sa va si ofer doua exemple:

  • din dezmembrari am achizitionat o conducta ungere turbina la 100 lei, iar pe aftermarjet imi cereau 175 lei,
  • un geam dreapta fata pentru un vw golf l-am cumparat cu 50 lei fata de aftermarket unde pretul era dublu.

Tin sa precizez ca aceste piese fie ele statice adica partile componente, precum capota, bara, aripi, parbriz, ori piese de motor, sau directie daca se cumpara din dezmembrari se monteaza perfect deoarece sunt originale, in comparatie cu cele de pe aftermarket care desi intr-adevar sunt noi nu sunt originale si de cele mai  multe ori nu se potrivesc.

Voi alege intotdeauna varianta pieselor din dezmembrari fata de cele de pe aftermarket, eu unul fiind patit cu ele, si recomand cu toata increderea parcurile de dezmembrari auto, asta bineinteles in cazul in care nu ne dorim decat piese noi si originale pe care bineinteles  putem sa ni le permitem.

Categorii

Articole recente