Tu stii cate piese are masina ta ?

O masina are peste 9000 de piese diferite.

Unde crezi ca sunt cele mai multe componente?flyingbear bpCmEplzAQA

Daca te-ai gandit la motor, iti spunem ca nu este acesta, din contra, are cele mai putine componente. Interiorul masini este cel care detine cele mai multe componente.
Bordul este compus din peste 3000 de piese, dintre care majoritatea sunt cabluri electrice,contacte electrice, sigurante, relee, ceasuri bord, butoane, s.a.m.d .
opel zafira facelift 2016 05 clanokW
Tot in interior mai gasesti si scaune, banchete spate, fete de usi, volan, maneta schimbator, torpedou, becuri, geamuri, oglinda retrovizoare, torpedou, manere, luneta, parbriz, diverse butoane, panoul climatronic, casetofon, magazie de cd-uri, cotiera fata si cotiera spate, sine pentru scaune, ansamblu pedale, diferse ornamente, etc.

In exterior gasim diverse piese, cum ar fi: usi, capota fata, capota spate, haion, aripi fata si aripi spate, praguri, intarituri de fata si spate, trager, stalpi, plafon, faruri, stopuri, antene, bara fata si bara spate, proiectoare si multe alte elemente, toate acestea piese fiind in orice centru de dezmembrari .

Componentele unui motor sunt: blocul motor, chiuloasa, pistoane, supape, biele, arcuri, vibrochen, supape, pompe, injectoare, rampa de injectoare, conducte conbustibil, galerie de admisie, galerie de evacuare, suporti de motor si cutie de viteze, radiator de apa si radiator clima, radiator de ulei, carcasa filtru de aer, ventilator, conducte clima, cutie de sigurante, cabluri electrice, alternator, electromotor, etc.

Cele mai cerute piese in dezmembrari sunt elementele de caroserie, capota fata, bara fata, grila centrala, proiectoare, trager, aripi, faruri, stopuri, capota spate, haion, luneta, usa, oglinda, geam, parbriz.

Daca elementele caroserie sunt mai predispuse la lovituri, elementele motorului nu scapa fara a se defecta. Uzura mare, intretinerea necorespunzatoare sau alte cauze fac ca accesoriile motorului sa se defecteze mult mai repede decat in mod normal iar schimbarea lor este indispensabila. De aceea este recomandat sa treci periodic pe la service pentru revizii si inspectii ca sa previi orice problema care poate sa apara.

 

Categorii

Articole recente